Pożegnajmy uroczyście mijający rok, wstępując w Nowy tanecznym krokiem w rytm przebojów w wykonaniu zespołu Stage Fever
W sylwestrowym rejsie z Przystanią pożeglujemy na spotkanie kulinarnych odkryć z całego świata. Spotkamy się z najlepszymi daniami w wykonaniu Szefa Kuchni Przystań Restauracji. Wsród nich znajdziemy:
Zimne przekąski – bufety szwedzkie
Mono porcje:
Tuńczyk na różowo z sezamem, sałatką goma i kiełkami
Mus z sera pleśniowego na liściu cykorii z karmelizowanymi orzechami pekan
Krewetki Tiger z salsą mango
Carpaccio z polędwiczki sous-vide z chutneyem cebulowym
Pate z gęsiej wątróbki z galaretką proseco
Plastry polędwicy wołowej po angielsku z musem żurawinowym
Carpaccio z kałamarnicy z prażonymi kaparami i płatkami kalafiora
Ceviche z łososia w soku z limonki i granatem
Szynka włoska z daktylami i kozim serem
Bufety zimne tematyczne:
Bufet śródziemnomorski:
Kurczak rolowany z chorizo
Hiszpańskie tapas – wędliny i sery z dodatkami
Wegańska sałata z komosą ryżową, brązową soczewicą i awokado
Sałata z grillowanym kurczakiem, cytrusami i granatem
Carpaccio z bresaoli z rukolą, parmezanem i prażonymi orzechami pinii
Sery marynowane w oliwie z suszonymi pomidorami, ziołami i kaparami
Grillowane warzywa ze struganym parmezanem i bazylią
Sałata z gorgonzolą, szafranową gruszką i orzechami nerkowca
Sałata z szynką parmeńską, pieczoną morelą i mozzarellą di bufalla
Bufet polski:
Śledzie w cytrusowej marynacie
Pstrąg łososiowy w marynacie z octu jabłkowego z szalotką i marchewką
Pasztet z królika w cieście francuskim
Karczek wieprzowy rolowany z suszonymi pomidorami i pietruszką
Terrina z gęsi z suszoną śliwką
Rolada z kurczaka w kapuście włoskiej z polędwiczką wieprzową
Półgęsek na rukoli z serem koryciński i konfiturą żurawinową
Sałata z marynowanym burakiem, kozim serem i karmelizowanymi orzechami włoskimi
Bufet japoński (serwowany o godz. 22:00):
Sushi
Spring Rolls
Sałatka Goma Wakame
Sosy
Wybór surówek
Pikle i marynaty: Patisony, borowiki, dynia, śliwka w occie, papryka, stixy, mini cebulki
Pieczywo
Zupa (serwowana o godz. 1:00):
Barszcz biały z cielęcymi pulpecikami
Dania gorące – bufet szwedzki
Hiszpański kurczak z chorizo
Karkówka z dzika w sosie własnym z ziemniaczanymi kluseczkami
Cygara ze schabu w sosie z suszonymi pomidorami
Klopsiki cielęce w sosie truflowym z grillowanym karczochem
Roladki z sandacza w sosie szafranowym i listkami świeżego szpinaku
Panierowane w panko naleśniki z łososiem z dipem koperkowym
Czarny ryż z owocami morza i edamame
Makaron grandine z grillowaną cukinią, boczniakiem i marynowanym tofu
Kopytka duszone z cebulką
Ziemniaki faszerowane
Live cooking (serwowany o godz. 23):
Kuchnia hiszpańska – Paella
Kuchnia orientalna – makaron z woka z polędwiczką wieprzową, krewetkami lub tofu
Bufet deserowy:
Sernik jagodowy
Malinowa chmurka
Wyspy czekoladowe z czarną porzeczką
Krem kataloński
Mini eklery z kremem adwokatowym
Wybór deserów wegańskich i bezglutenowych
Pana cotta czekoladowa z Earl Grey
Faworki
Kompozycje świeżych owoców
Owoce w czekoladzie
Pokaz LIVE OOKING będzie okazją, by docenić kulinarny kunszt i poznać tajniki przystaniowej sztuki tworzenia dań „od kuchni”
Cocktail Bar wraz z napojami zimnymi, gorącymi oraz alkoholowymi przez całą noc z pewnością zaprocentuje doskonałym nastrojem.
O doskonały nastrój wyśmienitej zabawy zadba zespół Stage Fever
Taneczny parkiet zawiruje w rytm przebojów świetnego DJ-a.
Przystań na Sylwestra w wysmakowanym klimacie doskonałej zabawy.
Szczegóły oraz rezerwacje:
Zenon 601 616 787
Łukasz 609 883 401
Powitanie Gości rozpoczynamy o godz. 19.30
Cena 475 zł / os