Pożegnajmy uroczyście mijający rok, wstępując w Nowy tanecznym krokiem w rytm przebojów w wykonaniu zespołu Stage Fever

W sylwestrowym rejsie z Przystanią pożeglujemy na spotkanie kulinarnych odkryć z całego świata. Spotkamy się z najlepszymi daniami w wykonaniu Szefa Kuchni Przystań Restauracji. Wsród nich znajdziemy:

Zimne przekąski – bufety szwedzkie

Mono porcje:

Tuńczyk na różowo z sezamem, sałatką goma i kiełkami

Mus z sera pleśniowego na liściu cykorii z karmelizowanymi orzechami pekan

Krewetki Tiger z salsą mango

Carpaccio z polędwiczki sous-vide z chutneyem cebulowym

Pate z gęsiej wątróbki z galaretką proseco

Plastry polędwicy wołowej po angielsku z musem żurawinowym

Carpaccio z kałamarnicy z prażonymi kaparami i płatkami kalafiora

Ceviche z łososia w soku z limonki i granatem

Szynka włoska z daktylami i kozim serem

 

Bufety zimne tematyczne:

Bufet śródziemnomorski:

Kurczak rolowany z chorizo

Hiszpańskie tapas – wędliny i sery z dodatkami

Wegańska sałata z komosą ryżową, brązową soczewicą i awokado

Sałata z grillowanym kurczakiem, cytrusami i granatem

Carpaccio z bresaoli z rukolą, parmezanem i prażonymi orzechami pinii

Sery marynowane w oliwie z suszonymi pomidorami, ziołami i kaparami

Grillowane warzywa ze struganym parmezanem i bazylią

Sałata z gorgonzolą, szafranową gruszką i orzechami nerkowca

Sałata z szynką parmeńską, pieczoną morelą i mozzarellą di bufalla

Bufet polski:

Śledzie w cytrusowej marynacie

Pstrąg łososiowy w marynacie z octu jabłkowego z szalotką i marchewką

Pasztet z królika w cieście francuskim

Karczek wieprzowy rolowany z suszonymi pomidorami i pietruszką

Terrina z gęsi z suszoną śliwką

Rolada z kurczaka w kapuście włoskiej z polędwiczką wieprzową

Półgęsek na rukoli z serem koryciński i konfiturą żurawinową

Sałata z marynowanym burakiem, kozim serem i karmelizowanymi orzechami włoskimi

Bufet japoński (serwowany o godz. 22:00):

Sushi

Spring Rolls

Sałatka Goma Wakame

 

Sosy

Wybór surówek

Pikle i marynaty: Patisony, borowiki, dynia, śliwka w occie, papryka, stixy, mini cebulki

Pieczywo

 

Zupa (serwowana o godz. 1:00):

Barszcz biały z cielęcymi pulpecikami

 

Dania gorące – bufet szwedzki

Hiszpański kurczak z chorizo

Karkówka z dzika w sosie własnym z ziemniaczanymi kluseczkami

Cygara ze schabu w sosie z suszonymi pomidorami

Klopsiki cielęce w sosie truflowym z grillowanym karczochem

Roladki z sandacza w sosie szafranowym i listkami świeżego szpinaku

Panierowane w panko naleśniki z łososiem z dipem koperkowym

Czarny ryż z owocami morza i edamame

Makaron grandine z grillowaną cukinią, boczniakiem i marynowanym tofu

Kopytka duszone z cebulką

Ziemniaki faszerowane

 

Live cooking (serwowany o godz. 23):

Kuchnia hiszpańska – Paella

Kuchnia orientalna – makaron z woka z polędwiczką wieprzową, krewetkami lub tofu

 

Bufet deserowy:

Sernik jagodowy

Malinowa chmurka

Wyspy czekoladowe z czarną porzeczką

Krem kataloński

Mini eklery z kremem adwokatowym

Wybór deserów wegańskich i bezglutenowych

Pana cotta czekoladowa z Earl Grey

Faworki

Kompozycje świeżych owoców

Owoce w czekoladzie

 

Pokaz LIVE OOKING będzie okazją, by docenić kulinarny kunszt i poznać tajniki przystaniowej sztuki tworzenia dań „od kuchni”

Cocktail Bar wraz z napojami zimnymi, gorącymi oraz alkoholowymi przez całą noc z pewnością zaprocentuje doskonałym nastrojem.

O doskonały nastrój wyśmienitej zabawy zadba zespół Stage Fever

Taneczny parkiet zawiruje w rytm przebojów świetnego DJ-a.

Przystań na Sylwestra w wysmakowanym klimacie doskonałej zabawy.

Szczegóły oraz rezerwacje:
Zenon 601 616 787

Łukasz 609 883 401

Powitanie Gości rozpoczynamy o godz. 19.30

Cena 475 zł / os