Bal Sylwestrowy – noc, w której przeszłość ustępuje miejsca temu, co nieznane, a magia przenika każdy zakątek.


✨ Baśniowa sceneria nad jeziorem

Migoczące światła tańczące na spokojnej tafli jeziora tworzą magiczną aurę, która przeniesie Cię w inny wymiar. Zimowy krajobraz i urokliwe wnętrza Restauracji Przystań stanowią doskonałe tło dla tej wyjątkowej nocy, gdzie każdy moment jest jak kadr z pięknego filmu.

🍴 Kulinarne dzieła sztuki

Nasze sylwestrowe menu to ekscytująca podróż po smakach i aromatach. Wyjątkowe dania, starannie skomponowane przez Szefa Kuchni, łączą kulinarne skarby regionu z najnowszymi światowymi trendami. Każde danie jest hołdem dla finezji smaku – idealnym zaproszeniem do celebrowania Sylwestra w wyszukanym stylu.

Różnorodne bufety przystawek zachwycą prezentacją kulinarnego kunsztu i feerią apetycznych kolorów. Tartinki francuski z musem foie grass, ptysie z musem koperkowym i wędzonymi małżami, grillowane krewetki Tiger z chorizo, łosoś teriyaki z sałatką mango i inne propozycje to wyraz kulinarnego kunsztu i finezji smaków.

Bufety pełne wyszukanych wędlin, soczystych sałat, wybornych pasztetów zawojują miłośników rozsmakowania się w ich smakowitej różnorodności.

Japoński bufet to sushi, które niezmiennie cieszy się uznaniem przepysznych i barwnych arcydzieł sztuki kulinarnej rodem z Dalekiego Wschodu.

Dania gorące to kulinarna różnorodność dań z ryb, mięsnych specjałów i regionalnych smakowitości. Pierogi z sandacza w sosie winnym, fileciki z labraksa z grillowanymi warzywami, policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie to jedynie preludium do symfonii kulinarnych doznań na najwyższym poziomie.

Słodkie kompozycje smaków to popis cukierniczego kunsztu. Zachwycające finezją: jagodowe ptysie, czekoladowa panna cotta, desery bezowe, tradycyjne ciasta „takie jak dawniej”, owocowe tarty, desery wegańskie i bezglutenowe skradną serca miłośników rozpływających się w ustach słodkości.

🍸 Szampańska zabawa

Szampański nastrój zagwarantuje bogaty wybór trunków i koktajli serwowanych w OPEN BARZE

🎶 Taneczne rytmy

Fantastyczną zabawę „do białego rana” zapewni koncert zespołu DRUGI TYDZIEŃ, który zachwyci miłośników doskonałego brzmienia, wprowadzając atmosferę prawdziwej muzycznej uczty. DJ zadba o kalejdoskop hitów który sprawi, że parkiet będzie pulsował energią przez całą noc.


BUFET – MONOPORCJE:

  • Tartinka z musem z foie gras i konfiturą z fig
  • Mini ptyś z musem koperkowo-cytrynowym i krewetką
  • Plastry rostbefu z musem chrzanowym i cebulą perłową
  • Tatar z łososia z ogórkiem, sezamem i limonką
  • Marynowany ser kozi z orzechami laskowymi i ziołami
  • Batat z serem Lazur, żurawiną i karmelizowanym orzechem włoskim


BUFET ZIMNY:

  • Deska wędlin dojrzewających z marynowanymi warzywami
  • Pieczona pierś z gęsi z galaretką z porto i figą
  • Pasztet z królika z musem z zielonego pieprzu
  • Mini Wellington z grzybami i orzechami
  • Gravlax z kremem chrzanowym
  • Kurczak rolowany z żurawiną i pistacjami
  • Pieczony boczniak z cebulą balsamiczną i ziołami
  • Terrina z sandacza w ryżu z krewetkami Tiger
  • Pasztet z soczewicy z pestkami słonecznika
  • Sałatka z cielęciną sous-vide, pieczonym burakiem i granatem
  • Sałata z tuńczykiem tataki, mango i sezamem
  • Sałata z serem pleśniowym, winogronem i orzechami
  • Burrata z grillowaną dynią i pistacjami


BUFET JAPOŃSKI:

  • Sushi mix (maki, nigiri, futomaki, uramaki)
  • Sałatka Goma Wakame
  • SOSY & DODATKI:
  • Sos aioli, mango-chili, pietruszkowy, pomidorowy
  • Marynaty: dynia, grzybki, papryka, cebulka, oliwki
  • Pieczywo: ciabatta, bagietki, grzanki, focaccia z rozmarynem


ZUPY:

  • Barszcz czerwony czysty
  • Orientalna zupa na wywarze z kaczki z klopsikami


BUFET GORĄCY:

  • Rolada z indyka z suszoną śliwką
  • Eskalopki cielęce w panierce z orzechów laskowych
  • Zrazy z karczku wieprzowego z marynowanym ogórkiem, szalotką i bekonem w sosie cebulowym z czerwonym pieprzem
  • Konfitowane uda kacze z glazurą pomarańczową
  • Ravioli z musem ziemniaczano-serowym i duszoną cebulką z porem
  • Filet halibuta z sosem z granatu, orzechami, grillowanym ananasem i kapustą pak choi
  • Złociste roladki z sandacza z krewetką w sosie maślanym
  • Ryż szafranowy z owocami morza, czarną soczewicą beluga i zielonymi warzywami
  • Gnocchi z suszonymi pomidorami, parmezanem i kruszonymi orzechami
  • Pieczone ziemniaki z czosnkiem, wędzoną papryką i oregano


BUFET DESEROWY:

  • Klasyczne tiramisu w szkle
  • Sylwestrowy cydr
  • Mini tartaletki z bezą włoską
  • Wybór deserów w szkle w tym wegańskich i bezglutenowych
  • Faworki
  • Wyspy czekoladowe
  • Kremowy sernik snikers ze słonym karmelem i orzechami
  • Mini bezy z musem mascarpone i świeżymi owocami
  • Mini ptysie z kokosowym kremem i malinami
  • Trufle czekoladowe





Szczegóły oraz rezerwacje:


Cena 499 zł / os. - SOLD OUT