✨🔮 Andrzejki to czas magii, wróżb i… niezwykłych smaków!

Czy wiesz, że w Atenach nikt nie słyszał o „rybie po grecku”, a sernik wiedeński z Austrią nie ma wiele wspólnego? 😉

Tylko Przystaniowa kulinarna przepowiednia zdradzi, co naprawdę kryje się w kartach (menu). 🍴💫

W tę wyjątkową noc odkryjecie kulinarne niespodzianki – od klasyki w nowym wydaniu po zaskakujące kompozycje smaków. Do tego open bar, energetyczny koncert zespołu Korzuh, DJ, który taneczną muzyką rozkręci zabawę do samego rana 🥂💃🕺

Niech magia Andrzejek przyniesie Wam szczęście i kulinarne doznania, jakich jeszcze nie było! 🌙✨


📜 MENU NA ANDRZEJKI 2025

Zimne przekąski – półmiski bufetowe:

  • terrina z indyka z żurawiną i pieprzem czerwonym
  • pasztet cielęcy z borowikami w cieście francuskim
  • polędwiczka wieprzowa zawijana z perliczką i orzechami laskowymi
  • carpaccio z pieczonej wołowiny z marynowaną szalotką i aioli z estragonem
  • pstrąg łososiowy w marynacie z octu jabłkowego z marchewką i szalotką
  • trio śledziowe: z suszoną morelą i cebulą / w oliwie z piklami / w sosie jogurtowo-porowym
  • pieczony kalafior z pastą z białej fasoli i oliwą truflową (wege)
  • grillowane warzywa z parmezanem


Zimne przekąski – monoporcje:

  • mini ptysie z musem z koziego sera i figą
  • tatar z wędzonego pstrąga z chrzanem i jabłkiem
  • tatar z wędzonej krewetki, mango, awokado i szalotką
  • mini-łódeczki z cykorii z wędzonym jesiotrem i majonezem truflowym
  • stefanka z batata z marynowanym burakiem, pesto i musem z gorgonzoli
  • mini szaszłyki z kurczaka satay z sosem orzechowym


Sałaty i sałatki:

  • sałata z cielęciną sous vide, grillowaną cukinią i marynowaną dynią
  • sałata z gruszką w winie, orzechami pekan i kozim serem
  • sałata z pieczonym batatem, fetą, pestkami dyni i granatem
  • surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem


Dodatki i przystawki:

  • pikle warzywne (buraczki, rzodkiewka, ogórki)
  • sosy i konfitury: żurawinowy, chrzanowy, musztardowy z miodem, truflowy majonez
  • pieczywo


Zupy:

  • barszcz biały z klopsikami cielęcymi


Dania gorące – bufet szwedzki:

  • eskalopki z kurczaka w szynce dojrzewającej w sosie z suszonymi pomidorami
  • policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z pieczoną dynią
  • mini gołąbki cielęce w kremowym sosie pomidorowym
  • farszynki z borowikami i cheddarem (wege)
  • pstrąg łososiowy na czarnym ryżu z owocami morza
  • roladka z sandacza w złocistej panierce w sosie szafranowym
  • kasza kus kus z warzywnym brunoise
  • mini kluski śląskie z prażoną cebulką
  • ziemniaki faszerowane brokułem zapiekane z mozzarellą


Desery – bufet szwedzki:

  • sernik z ricotty i skórką cytrusową „Velvet Italiano”
  • musy czekoladowe
  • kruche ciasto z czarną porzeczką i bezą
  • pana cotta kokosowa z marakują (wegańska)
  • bezglutenowy torcik czekoladowy z owocami
  • ciasto marchewkowe z mascarpone i orzechami włoskimi
  • mini ptysie z kremem waniliowym i malinami
  • mini bezy
  • markizy


Open bar z pewnością podkręci zabawowe tempo! 🥂

Andrzejki z Przystanią – zabawa ze smakiem!


Termin: 29 listopada 2025

Cena: 375 zł/os.


Rezerwacje:

Łukasz – 609 883 401

Zenon – 601 616 787