
Andrzejki to czas magii, wróżb i… niezwykłych smaków!
Czy wiesz, że w Atenach nikt nie słyszał o „rybie po grecku”, a sernik wiedeński z Austrią nie ma wiele wspólnego? 
Tylko Przystaniowa kulinarna przepowiednia zdradzi, co naprawdę kryje się w kartach (menu). 

W tę wyjątkową noc odkryjecie kulinarne niespodzianki – od klasyki w nowym wydaniu po zaskakujące kompozycje smaków. Do tego open bar, energetyczny koncert zespołu Korzuh, DJ, który taneczną muzyką rozkręci zabawę do samego rana 


Niech magia Andrzejek przyniesie Wam szczęście i kulinarne doznania, jakich jeszcze nie było! 

MENU NA ANDRZEJKI 2025
Zimne przekąski – półmiski bufetowe:
- terrina z indyka z żurawiną i pieprzem czerwonym
- pasztet cielęcy z borowikami w cieście francuskim
- polędwiczka wieprzowa zawijana z perliczką i orzechami laskowymi
- carpaccio z pieczonej wołowiny z marynowaną szalotką i aioli z estragonem
- pstrąg łososiowy w marynacie z octu jabłkowego z marchewką i szalotką
- trio śledziowe: z suszoną morelą i cebulą / w oliwie z piklami / w sosie jogurtowo-porowym
- pieczony kalafior z pastą z białej fasoli i oliwą truflową (wege)
- grillowane warzywa z parmezanem
Zimne przekąski – monoporcje:
- mini ptysie z musem z koziego sera i figą
- tatar z wędzonego pstrąga z chrzanem i jabłkiem
- tatar z wędzonej krewetki, mango, awokado i szalotką
- mini-łódeczki z cykorii z wędzonym jesiotrem i majonezem truflowym
- stefanka z batata z marynowanym burakiem, pesto i musem z gorgonzoli
- mini szaszłyki z kurczaka satay z sosem orzechowym
Sałaty i sałatki:
- sałata z cielęciną sous vide, grillowaną cukinią i marynowaną dynią
- sałata z gruszką w winie, orzechami pekan i kozim serem
- sałata z pieczonym batatem, fetą, pestkami dyni i granatem
- surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i imbirem
Dodatki i przystawki:
- pikle warzywne (buraczki, rzodkiewka, ogórki)
- sosy i konfitury: żurawinowy, chrzanowy, musztardowy z miodem, truflowy majonez
- pieczywo
Zupy:
- barszcz biały z klopsikami cielęcymi
Dania gorące – bufet szwedzki:
- eskalopki z kurczaka w szynce dojrzewającej w sosie z suszonymi pomidorami
- policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z pieczoną dynią
- mini gołąbki cielęce w kremowym sosie pomidorowym
- farszynki z borowikami i cheddarem (wege)
- pstrąg łososiowy na czarnym ryżu z owocami morza
- roladka z sandacza w złocistej panierce w sosie szafranowym
- kasza kus kus z warzywnym brunoise
- mini kluski śląskie z prażoną cebulką
- ziemniaki faszerowane brokułem zapiekane z mozzarellą
Desery – bufet szwedzki:
- sernik z ricotty i skórką cytrusową „Velvet Italiano”
- musy czekoladowe
- kruche ciasto z czarną porzeczką i bezą
- pana cotta kokosowa z marakują (wegańska)
- bezglutenowy torcik czekoladowy z owocami
- ciasto marchewkowe z mascarpone i orzechami włoskimi
- mini ptysie z kremem waniliowym i malinami
- mini bezy
- markizy
Open bar z pewnością podkręci zabawowe tempo! 
Andrzejki z Przystanią – zabawa ze smakiem!
Termin: 29 listopada 2025
Cena: 375 zł/os.
Rezerwacje:
Łukasz – 609 883 401
Zenon – 601 616 787