• Żeglarska 3, 10-160 Olsztyn
  • +48 89 535 01 81

Sałaty

  • 34

    Sałata z pieczonym łososiem, świeżym szpinakiem, jajkiem, rzodkiewką,    ogórkiem i dipem wasabi BG

  • 25

    Wegańska sałata z czarną soczewicą, avocado, truskawkami i zieloną edamame WEGA, BG

  • 27

    Kurczak teriyaki na sałacie ze świeżym ananasem, marchewką julienne i pestkami słonecznika BG

  • 29

    Sałata z chrupiącymi plasterkami bekonu, serem camembert, pomidorkami, kolorową papryką i struganym parmezanem BG

  • 34

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granata BG


Przekąski zimne

  • 29

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku limonowym z kosteczkami świeżej papryki, kolendrą i chili BG

  • 39

    Carpaccio z ośmiornicy ze struganym kalafiorem, czarnymi oliwkami, pomidorkami cherry i oliwą cytrynową WEGE, BG

  • 36

    Tatar z łososia z pianką z ricotty i chrupkami razowymi BG

  • 35

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu BG

  • 36

    Tatar wołowy z marynowanymi kurkami, cebulką i piklami z ogórka BG


Zupy

  • 17

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 24

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką WEGE, BG

  • 18

    Chłodnik z botwinki z ćwiartkami gotowanego jajka WEGE, BG

  • 19

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem BG


Dania rybne

  • 35

    Ryba Św. Piotra pieczona w całości z ziołami- hodowla własna BG

  • 35

    Smażona polędwiczka dorsza w panierce kukurydzianej z syropem limonowym i mango BG

  • 38

    Filet sandacza z patelni z borowikami BG

  • 39

    Pieczony filet łososia z salsą z truskawek, borówek i mięty BG

  • 39

    Stek z halibuta na sosie szafranowym z płatkami czarnej trufli BG

  • 37

    Smażone krewetki Tiger z masłem czosnkowym i bagietką


Dania mięsne

  • 19

    Panierowany filet z piersi kurczaka smażony na maśle

  • 35

    Pieczone uda kaczki z domową konfiturą żurawinową BG

  • 35

    Eskalopki wieprzowe w bekonie z dipem ogórkowym BG

  • 59

    Kotleciki jagnięce na grillowanych świeżych warzywach BG

  • 53

    Paski polędwicy wołowej z grzybami leśnymi w śmietanie

  • 56

    Stek z polędwicy wołowej z serowym masłem


Makarony

  • 39

    Penne z sosem kurkowym i grillowanymi paskami kurczaka

  • 27

    Makaron trofie z rukolą, pomidorkami cherry, parmezanem, oliwą ziołową i orzeszkami pini


Dodatki

  • 7

    Ziemniaki z wody z masłem i koprem WEGE, BG

  • 9

    Frytki chrunchy WEGE

  • 7

    Pieczone ziemniaki z majerankiem WEGE,BG

  • 13

    Czarny ryż włoski z masłem czosnkowym WEGE, BG


Warzywa

  • 9

    Surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami prażonej dyni i słonecznika WEGE,BG

  • 13

    Mieszana sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret WEGE, BG

  • 14

    Bukiet gotowanych warzyw WEGE

  • 11

    Mizeria WEGE, BG

  • 22

    Grzyby leśne w śmietanie


Desery

  • 14

    Ciasto dnia własnego wypieku WEGE

  • 15

    Beza z musem mascarpone i świeżymi owocami WEGE, BG

  • 16

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango WEGE

  • 17

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką WEGE

  • 13

    Lody ze świeżymi owocami i sosem toffi