• Żeglarska 3, 10-160 Olsztyn
  • +48 89 535 01 81

Sałaty

  • 25

    Sałata z komosą ryżową, avocado, pomidorkami cherry, żurawiną i oliwkami

  • 34

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granata

  • 34

    Sałata z grillowanym serem halloumi, pestkami granatu, ogórkiem julienne i pomidorkami cherry

  • 26

    Sałata z wątróbką, gruszką i chrupiącym bekonem


Przekąski zimne

  • 24

    Carpaccio z pieczonych buraków z gorgonzolą, melonem i pestkami granata

  • 32

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku limonkowym z kosteczkami świeżej papryki, kolendrą i chilli

  • 34

    Tatar z łososia z pianką z ricotty i majonezem szafranowym

  • 25

    Matjas holenderski z grzybami leśnymi, piklami ogórka i szalotką

  • 33

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu

  • 35

    Tatar wołowy z marynowanymi kurkami, cebulką i piklami z ogórka


Gorące przekąski

  • 29

    Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietanką z koprem

  • 37

    Smażone krewetki Tiger z masłem czosnkowym i bagietką

  • 33

    Podsmażane pierogi z kaczką na grzybach leśnych w śmietanie z natką pietruszki


Zupy

  • 15

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 23

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką

  • 18

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem

  • 21

    Orientalna zupa curry z mleczkiem kokosowym i krewetkami


Dania rybne

  • 35

    Ryba Św. Piotra pieczona w całości z ziołami- hodowla własna

  • 34

    Filet ryby św. Piotra pod kruszonką z chorizo i parmezanu

  • 36

    Smażona polędwiczka dorsza w panierce kukurydzianej z syropem limonowym i mango

  • 36

    Filet sandacza z patelni z borowikami

  • 37

    Stek z halibuta na sosie szafranowym z płatkami trufli

  • 36

    Pieczony filet łososia na pesto pietruszkowo-bazyliowym z salsą z pomidorków cherry

  • 36

    Filet łososia teriyaki na grillowanych warzywach


Dania mięsne

  • 19

    Panierowany filet z piersi kurczaka smażony na maśle

  • 29

    Pieczona pierś perliczki sous vide z czarną porzeczką

  • 33

    Pieczone uda kaczki z domową konfiturą żurawinową

  • 34

    Polędwiczka wieprzowa pieczona w bekonie na sosie brandy

  • 59

    Kotleciki jagnięce na grillowanych świeżych warzywach

  • 51

    Paski polędwicy wołowej z sosem kurkowym

  • 56

    Stek z polędwicy wołowej z serowym masłem


Makarony

  • 39

    Penne z sosem kurkowym i grillowanymi paskami kurczaka

  • 26

    Makaron trofie z rukolą, pomidorkami cherry, parmezanem, oliwą ziołową i orzeszkami pini


Dodatki

  • 7

    Ziemniaki z wody z koprem

  • 8

    Frytki chrunchy

  • 8

    Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką i czosnkiem

  • 12

    Czarny ryż włoski z masłem czosnkowym


Warzywa

  • 9

    Surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami prażonej dyni i słonecznika

  • 13

    Mieszana sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret

  • 11

    Sałatka z pomidorów z sosem winegret lub śmietaną

  • 14

    Bukiet gotowanych warzyw

  • 22

    Grzyby leśne w śmietanie

  • 15

    Świeży szpinak z patelni z płatkami migdałów


Desery

  • 14

    Ciasto dnia własnego wypieku

  • 15

    Beza z musem mascarpone i świeżymi owocami

  • 13

    Mus jogurtowy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

  • 16

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango

  • 16

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką