• Żeglarska 3, 10-160 Olsztyn
  • +48 89 535 01 81

Sałaty

  • 27

    Grillowany kurczak teriyaki na kruchej sałacie ze świeżym ananasem i prażonym sezamem

  • 29

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granatu

  • 29

    Sałata ze szpinaku z pieczonym łososiem, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem i dipem wasabi

  • 23

    Sałata z serem camembert, oliwkami, pomidorem, ogórkiem, cebulą i sosem balsamico

  • 25

    Sałata ze szpinaku z avocado, komosą ryżową, soczewicą, fasolą, suszoną żurawiną i pomidorami

  • 25

    Sałata z avocado, czarną soczewicą belugą, chrupiącym bekonem, struganym parmezanem i grzankami czosnkowymi


Przekąski zimne

  • 33

    Tatar wołowy z kosteczkami ogórkowych i grzybowych pikli i siekaną cebulką

  • 31

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu

  • 29

    Tatar z łososia z zielonymi warzywami marynowanymi w occie ryżowym

  • 34

    Carpaccio z ośmiornicy z oliwą cytrynową, pietruszką i płatkami kalafiora

  • 31

    Tatar z tuńczyka z awokado, musem z ricotty i razowymi chrupkami

  • 29

    Deska serów

  • 28

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku z limonki z kosteczkami świeżej papryki i kolendrą

  • 24

    Carpaccio z marynowanych buraczków, pomarańczy z kozim serem i orzechami nerkowca


Gorące przekąski

  • 27

    Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kwaśną śmietanką i koprem

  • 32

    Podsmażane pierogi z kaczki na borowikach w śmietanie z natką pietruszki

  • 37

    Smażone krewetki Tiger z masłem czosnkowym i grzankami

  • 25

    Smażony ser halloumi z sałatką ze świeżego ananasa z zielonymi oliwkami i szalotką


Zupy

  • 17

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem

  • 19

    Orientalna zupa z mleczkiem kokosowym, curry, warzywami julienne i krewetkami Tiger

  • 14

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 21

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką

  • 16

    Kremowa zupa z patatów z gorgonzolą i chipsem z tortilli


Dania rybne

  • 36

    Filet Sea bass z dipem z anchois, ogórka i parmezanu

  • 37

    Stek z halibuta na sosie szafranowym z płatkami trufli

  • 36

    Filet sandacza z patelni z kapeluszami borowików

  • 33

    Filet sandacza duszony w śmietanie z cebulą

  • 36

    Filet łososia w teriyaki na grillowanych warzywach z sezamem

  • 36

    Pieczony filet łososia z puree z zielonego groszku

  • 36

    Smażona polędwiczka dorsza w panierce kukurydzianej z mango i limonkowym syropem

  • 32

    Filet ryby Św. Piotra w czerwonym sosie curry z marchewką, cukinią i świeżym szpinakiem

  • 32

    Ryba pieczona w całości z ziołami i czosnkiem


Dania mięsne

  • 48

    Stek z polędwicy wołowej z serowym masłem z różowym pieprzem

  • 46

    Paski polędwicy wołowej z sosem kurkowym

  • 59

    Kotleciki jagnięce na grillowanych świeżych warzywach

  • 32

    Polędwiczka wieprzowa zapiekana z chorizo

  • 32

    Pieczone udo kaczki z domową konfiturą żurawinową

  • 39

    Sznycelki cielęce z grilla z dipem mascarpone z oliwkami i suszonymi pomidorami

  • 19

    Smażona wątróbka drobiowa z czerwoną cebulką na plastrach grillowanych jabłek

  • 41

    Burger z siekanej wołowiny z grillowaną bruschettą, rukolą, pomidorkami cherry, oliwkami i frytkami

  • 18

    Panierowany filet z kurczaka smażony na maśle

  • 26

    Grillowany stek z udka kurczaka z salsą z avocado i pomidorków


Makarony i dania wegetariańskie

  • 26

    Ravioli ze szpinakiem i cheddarem, z masłem migdałowym

  • 26

    Makaron sycylijski z rukolą, pomidorkami cherry, parmezanem i oliwą ziołową

  • 33

    Penne z sosem kurkowym i grillowanymi paskami kurczaka

  • 38

    Makaron z tapioki z krewetkami z grzybem mun, bobem i oliwą chilli


Dodatki

  • 7

    Pieczone plastry ziemniaków

  • 8

    Steak frytki

  • 12

    Ziemniaki gratin

  • 8

    Kopytka

  • 7

    Puree ziemniaczane z masłem i koprem

  • 12

    Czarny ryż włoski z masłem i czosnkiem


Warzywa

  • 19

    Grzyby leśne w śmietanie

  • 15

    Grillowane świeże warzywa

  • 13

    Bukiet gotowanych warzyw

  • 8

    Sałatka z buraczków z wiśniami i balsamico

  • 8

    Mizeria

  • 8

    Sałatka z pomidorów z sosem winegret lub śmietaną

  • 12

    Mieszana sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret

  • 8

    Surówka z białej kapusty z marchewką i prażonymi pestkami prażonej dyni i słonecznika

  • 16

    Świeży szpinak z patelni z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika


Desery

  • 16

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką

  • 16

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango

  • 16

    Naleśniki z kajmakiem i gałką lodów waniliowych

  • 13

    Mus jogurtowy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

  • 15

    Beza z musem mascarpone i świeżymi owocami

  • 12

    Ciasto dnia własnego wypieku