• Żeglarska 3, 10-160 Olsztyn
  • +48 89 535 01 81

Sałaty

  • 25

    Sałata szopska z kremową fetą

  • 33

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granata

  • 27

    Sałata z polędwiczkami kurczaka w teriyaki, świeżym ananasem, marchewką julienne i prażonym sezamem


Przekąski zimne

  • 29

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku limonkowym z kosteczkami świeżej papryki, kolendrą i papryczką chili

  • 34

    Tatar z łososia z avocado z pianką z ricotty i majonezem szafranowym

  • 33

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu

  • 35

    Tatar wołowy z marynowanymi grzybami leśnymi, cebulką i piklami z ogórka


  • Już niebawem NOWE,SEZONOWE menu

  • Daj się zaskoczyć – wkrótce NOWE SMAKI!

  • Menu Specjalne w przygotowaniu

  • Polędwiczka wołowa

    Prace nad nowościami w toku 🙂

  • 115

    Bodega Norton Cosecha Espumante Extra brut 0,75

  • 90

    Brut Nature Jane Ventura, Cava Reserva D.O. Hiszpania 0,75

  • 60

    Portium Cava Semi Seco, Cava D.O. Hiszpania 0,75

  • 350

    Larmandier-Bernier Terre de Vertus NON DOSE, 0,75

  • 70

    Prosecco Val d’Oca Brut, Treviso D.O.C. Włochy 0,75

  • 370

    Loius Roederer Brut Premier, Champagne 0,75

  • 200

    Louis Roederer Brut Premier, Champagne 0,375

  • 95

    ALOIS LAGER CHARDONNAY, Alto Adige DOC 0,75

  • 95

    BARBERA d’ADLBA Galiaso, DOC Piemont 0,75

  • 120

    CASTELLO del TERRICCIO CAPANNINO, Toscana IGT 0,75

  • 100

    CHIANTI del BARONE RICASOLI, DOCG Toscana 0,75

  • 70

    CONCILIO GEWURZTRAMINER, DOC Trentino 0,75

  • 65

    FEUDO ARANCIO Nero d’Avola, Sicilia IGT 0,75

  • 100

    GAVI DEL COMUNE DI GAVI, Batasiolo, DOCG 0,75

  • 180

    LE DIFESE Tenuta San Guido, Toscana IGT 0,75

  • 95

    MEZZACORONA PINOT GRIGIO RISERVA, DOC Trentino 0,75

  • 105

    POJEGA RIPASSO, DOC Valpicella Classico Superiore 0,75

  • 90

    PRIMO BIANCO, Vermentino di Sardegna 0,75

  • 70

    VERDICCHIO CLASSICO, Velenosi, Marche 0,75

  • 120

    CARMEL WINERY CABERNET SAUVIGNON – SHIRAZ, Izrael 0,75

  • 110

    CARMEL WINERY – CHARDONNAY, Upper Galilee, Izrael 0,75

  • 115

    DELHEIM PINOTAGE, RPA 0,75

  • 170

    Francis Coppola Director’s Pinot Noir, Kalifornia 0,75

  • 70

    GRAND’ARTE CHARDONNAY, Portugalia 0,75

  • 95

    GRAND’ARTE PINOT NOIR, Portugalia 0,75

  • 90

    HAUS KLOSTERBERG RIESLINGH QbA Trocken, Niemcy, 0,75

  • 95

    HUNKY DORY SAUVIGNON BLANC, Nowa Zelandia 0,75

  • 135

    METTLER ZINFANDEL, Napa Valley, Kalifornia 0,75

  • 115

    MITTELBACH GRUNER VELTLINER Signature Federspiel 0,75

  • 55

    RUDOLF MULLER RIESLING KABINETT, Niemcy 0,75

  • 115

    VILLA MARIA SAUVIGNON BLANC, Nowa Zelandia 0,75

  • 115

    ACUSTIC BLANC, DO Montsant 0,75

  • 115

    ACUSTIC, Montsant DO 0,75

  • 115

    CHATEAU LA FLEUR NARDON, AC Saint Emillion 0,75

  • 185

    EMBRUIX DE VALL LLACH, Priorat DOCa 0,75

  • 65

    GOTIN del RISC GODELLO JOVEN, Bierzo DO 0,75

  • 70

    HAZANA TEMPRANILLO, DOC Rioja 0,75

  • 55

    LAS COLINAS DEL EBRO GARNACHA BLANCA, Terra Alta 0,75

  • 55

    LAS COLINAS DEL EBRO SYRAH/GASRNACHA, Terra Alta 0,75

  • 170

    MARQUES DE GRINON SUMMA VARIETALIS 0,75

  • 180

    MARQUES DE MURRIETA RESERVA, Finca Ygay, DOCa Rioja 0,75

  • 75

    CASTILLO DE MONTE LA REINA VERDEJO, Toro DO 0,75

  • 190

    CHABLIS 1-er Cru Vaullon, AOC 0,75

  • 160

    CHABLIS, AC Chablis 0,75

  • 120

    CHABLIS, AOC Chablis 0,75

  • 130

    CHATEA FAGET, AOC Saint Estephe 0,75

  • 75

    CHATEAU CABANNIEUX Graves Rouge 0,75

  • 75

    CHATEAU CABBANNIEUX Graves Blanc 0,75

  • 125

    CHATEAU COUCHEROY BLANC 0,75

  • 95

    CHATEAU HAUT MYLES AOC Medoc Cru Bourgeois 0,75

  • 290

    CHATEAUNEUF DU PAPE „LES SINARDS” AOC, Perrin 0,75

  • 120

    CHATRAU BONNET RESERVE, AC Bordeaux 0,75

  • 90

    GEWURZTRAMINER RESERVE, AOC Alsace 0,75

  • 135

    LES CORNETS, AOC Pouilly Fume 0,75

  • 115

    MACON BLANC VILLAGES, AC Macon 0,75

  • 105

    PERRIN RESERVE, AC Cotes du Rhone 0,75

  • 75

    Riesling Reserve, AOC Alsace 0,75

  • 115

    ARESTI FAMILY COLLECTION 0,75

  • 60

    ARESTI RESERVA CHARDONNAY, Curico Valley 0,75

  • 80

    ARESTI TRISQUEL SYRAH, Curico Valley 0,75

  • 65

    BODEGA NORTON COSECHA TARDIA, dulce natural 0,75

  • 120

    CARMEN GRAN RESERVA – Cabernet Sauvignon 0,75

  • 120

    CARMEN GRAN RESERVA – Merlot 0,75

  • 100

    CARMEN RESERVA CHARDONNAY, Central Valley 0,75

  • 65

    CARMEN SAUVIGNON BLANC, Central Valley 0,75

  • 160

    CASA MARIN SAUVIGNON BLANC 0,75

  • 60

    LOS GANSOS GEWURZTRAMINER, Central Valley 0,75

  • 95

    MELIPAL MALBEC, Mendoza 0,75

  • 155

    TRADITION LE GRAND MONTMIRAIL, AOC Ginondas 0,75

  • california-maki
    26

    California Maki 8 szt.

  • futo-maki
    24

    Futo Maki 6 szt.

    Futo Maki 6 szt.

  • futomaki-z grill--kurcz
    22

    Futo Maki 6 szt. z grillowanym kurczakiem

    Futo Maki 6 szt. z grillowanym kurczakiem

  • krewetki-tiger-w-tempurze
    36

    Krewetki Tiger w tempurze (5 szt.)

    Krewetki Tiger w tempurze (5 szt.)

  • maki-w-podw-tempurze
    28

    Maki w podwójnej tempurze 6 szt.

    Maki w podwójnej tempurze 6 szt.

  • nigiri
    10

    Nigri 2 szt.

    Nigri 2 szt.

  • philadelphia-maki
    24

    Philadelphia Maki 6 szt

    Philadelphia Maki 6 szt

  • salatka-goma-wakame
    12

    Sałatka goma wakame

    Sałatka goma wakame

  • warzywa-w-tempurze
    20

    Warzywa w tempurze

    Warzywa w tempurze

  • zestaw-sushi24
    82

    Zestaw Sushi 24 szt.

    Zestaw Sushi 24 szt.

  • 13

    Ciasto dnia własnego wypieku

  • 17

    Beza z kremem mascarpone i świeżymi owocami

  • 15

    Mus jogurtowy z białą czekoladą i truskawkami

  • 20

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango

  • 16

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką

  • 19

    Panierowany filet z kurczaka smażony na maśle

  • 9

    Surówka z białej kapusty z marchewką i prażonymi pestkami dyni

  • 7

    Ziemniaki z wody z masłem i koprem

  • 36

    Penne z sosem z grzybów leśnych i grillowaną piersią kurczaka

  • 8

    Frytki chrunchy

  • 28

    Makaron trofie z rukolą, pomidorkami cherry, Parmezanem, oliwą ziołową i orzeszkami pini

  • 35

    Pieczone uda kaczki z domową konfiturą żurawinową

  • 13

    Sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret

  • 8

    Pieczone plastry ziemniaków

  • 59

    Kotleciki jagnięce z grillowaną kolorową papryką

  • 10

    Sałatka z pomidorów ze śmietaną lub sosem winegret

  • 8

    Mizeria

  • 12

    Czarny ryż włoski z masłem czosnkowym

  • 51

    Stek z polędwicy wołowej z masłem serowym i różowym pieprzem

  • 14

    Gotowane warzywa z masełkiem

  • 31

    Polędwica wieprzowa zapiekana z mozzarellą i pomidorem

  • 33

    Ryba św. Piotra pieczona w całości z ziołami i czosnkiem (hodowla własna)

  • 35

    Smażona polędwiczka z dorsza w panierce kukurydzianej na mango z syropem limonkowym

  • 16

    Chłodnik z botwinki z ćwiartkami gotowanego jajka

  • 22

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką

  • 36

    Filet łososia z salsą z truskawek, borówek i mięty

  • 37

    Filet sandacza z borowikami z patelni

  • 15

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 36

    Krewetki Tiger smażone na maśle z czosnkiem i bagietką

  • 18

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem

  • california-avocado
    32

    California avocado 8 szt.

    California avocado 8 szt.

  • california-salmon
    32

    California salmon 8 szt.

    California salmon 8 szt.

  • california-tobiko
    32

    California Tobiko 8 szt.

    California Tobiko 8 szt.

  • 29

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku limonkowym z kosteczkami świeżej papryki, kolendrą i papryczką chili

  • 34

    Tatar z łososia z avocado z pianką z ricotty i majonezem szafranowym

  • 33

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu

  • 35

    Tatar wołowy z marynowanymi grzybami leśnymi, cebulką i piklami z ogórka

  • 25

    Sałata szopska z kremową fetą

  • 33

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granata

  • 27

    Sałata z polędwiczkami kurczaka w teriyaki, świeżym ananasem, marchewką julienne i prażonym sezamem


Zupy

  • 16

    Chłodnik z botwinki z ćwiartkami gotowanego jajka

  • 22

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką

  • 15

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 18

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem


Dania rybne

  • 33

    Ryba św. Piotra pieczona w całości z ziołami i czosnkiem (hodowla własna)

  • 35

    Smażona polędwiczka z dorsza w panierce kukurydzianej na mango z syropem limonkowym

  • 36

    Filet łososia z salsą z truskawek, borówek i mięty

  • 37

    Filet sandacza z borowikami z patelni

  • 36

    Krewetki Tiger smażone na maśle z czosnkiem i bagietką


Dania mięsne

  • 19

    Panierowany filet z kurczaka smażony na maśle

  • 35

    Pieczone uda kaczki z domową konfiturą żurawinową

  • 59

    Kotleciki jagnięce z grillowaną kolorową papryką

  • 51

    Stek z polędwicy wołowej z masłem serowym i różowym pieprzem

  • 31

    Polędwica wieprzowa zapiekana z mozzarellą i pomidorem


Makarony i dania wegetariańskie

  • 36

    Penne z sosem z grzybów leśnych i grillowaną piersią kurczaka

  • 28

    Makaron trofie z rukolą, pomidorkami cherry, Parmezanem, oliwą ziołową i orzeszkami pini


Dodatki

  • 7

    Ziemniaki z wody z masłem i koprem

  • 8

    Frytki chrunchy

  • 8

    Pieczone plastry ziemniaków

  • 12

    Czarny ryż włoski z masłem czosnkowym


Warzywa

  • 9

    Surówka z białej kapusty z marchewką i prażonymi pestkami dyni

  • 13

    Sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret

  • 10

    Sałatka z pomidorów ze śmietaną lub sosem winegret

  • 8

    Mizeria

  • 14

    Gotowane warzywa z masełkiem


Desery

  • 13

    Ciasto dnia własnego wypieku

  • 17

    Beza z kremem mascarpone i świeżymi owocami

  • 15

    Mus jogurtowy z białą czekoladą i truskawkami

  • 20

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango

  • 16

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką