• Żeglarska 3, 10-160 Olsztyn
  • +48 89 535 01 81

Sałaty

  • 26

    Sałata z serem camembert, papryką, ogórkiem, pomidorem, bekonem

  • 34

    Krucha sałata z krewetkami Tiger w słodkim sosie chili, cytrusami i pestkami granatu

  • 32

    Sałata z pieczonym łososiem, świeżym szpinakiem, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem i dipem wasabi

  • 27

    Kurczak teriyaki na sałacie ze świeżym ananasem, marchewką julienne i prażonym sezamem


Przekąski zimne

  • 31

    Ceviche – płatki świeżej ryby marynowanej w soku limonkowym z kosteczkami świeżej papryki, kolendrą i chilli

  • 33

    Carpaccio z tuńczyka z avocado i pieczonym makaronem

  • 35

    Carpaccio z ośmiornicy z oliwą cytrynową, pietruszką i płatkami kalafiora

  • 32

    Tatar z łososia z zielonymi warzywami w occie ryżowym

  • 34

    Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą jałowcową, rukolą, marynowanymi kurkami i płatkami parmezanu

  • 35

    Tatar wołowy z marynowanymi kurkami, cebulką i piklami z ogórka

  • 24

    Deska serów


Gorące przekąski

  • 29

    Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kwaśną śmietanką i koprem

  • 37

    Smażone krewetki Tiger z masłem czosnkowym i bagietką

  • 32

    Podsmażane pierogi z kaczką na borowikach w śmietanie z natką pietruszki


Zupy

  • 21

    Zupa z borowików ze słodką śmietanką

  • 14

    Rosół z kury z kluseczkami, marchewką i natką pietruszki

  • 19

    Orientalna zupa curry z mleczkiem kokosowym i krewetkami

  • 17

    Pikantna zupa pomidorowa z sandaczem i porem


Dania rybne

  • 32

    Filet ryby Św. Piotra w czerwonym sosie curry z cukinią i świeżym szpinakiem

  • 36

    Smażona polędwiczka dorsza w panierce kukurydzianej z syropem limonowym i mango

  • 36

    Filet łososia zapiekany ze szpinakiem pod beszamelem

  • 36

    Filet łososia teriyaki na grillowanych warzywach

  • 33

    Filet sandacza duszony w śmietanie z cebulą

  • 36

    Filet sandacza z patelni z borowikami

  • 37

    Stek z halibuta na sosie szafranowym z płatkami trufli


Dania mięsne

  • 19

    Panierowany filet z piersi kurczaka smażony na maśle

  • 22

    Stek z trybowanego udka kurczaka z dipem chederowym

  • 33

    Pieczone uda kaczki z domową konfiturą żurawinową

  • 32

    Polędwiczka wieprzowa zapiekana z pomidorem i mozzarellą

  • 57

    Kotleciki jagnięce na grillowanych świeżych warzywach

  • 47

    Paski polędwicy wołowej z sosem kurkowym

  • 49

    Stek z polędwicy wołowej z serowym masłem i różowym pieprzem

  • 41

    Burger z siekanej wołowiny z rukolą, pomidorkami cherry, piklami ogórka, oliwkami, dipem czosnkowym i frytkami


Makarony i dania wegetariańskie

  • 27

    Naleśniki z warzywami zapiekane pod beszamelem

  • 34

    Penne z sosem kurkowym i grillowanymi paskami kurczaka

  • 26

    Makaron sycylijski z oliwą ziołową, rukolą, pomidorkami cherry, parmezanem i orzeszkami pini


Dodatki

  • 7

    Ziemniaki z wody z koprem

  • 8

    Frytki chrunchy

  • 8

    Pieczone plastry ziemniaków

  • 12

    Czarny ryż włoski z masłem czosnkowym

  • 9

    Puree ziemniaczane z masłem i śmietanką


Warzywa

  • 9

    Surówka z białej kapusty z marchewką i pestkami prażonej dyni i słonecznika

  • 13

    Mieszana sałata ze świeżymi warzywami i sosem winegret

  • 11

    Sałatka z pomidorów z sosem winegret lub śmietaną

  • 8

    Mizeria

  • 14

    Bukiet gotowanych warzyw

  • 17

    Grillowane świeże warzywa

  • 22

    Grzyby leśne w śmietanie

  • 15

    Świeży szpinak z patelni z płatkami migdałów


Desery

  • 9

    Ciasto dnia własnego wypieku

  • 15

    Beza z musem mascarpone i świeżymi owocami

  • 13

    Mus jogurtowy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

  • 16

    Lody w skorupce z karmelizowanych orzechów na puree z mango

  • 16

    Naleśniki z malinami i słodką śmietanką